Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Gyilkossággal végződött a pornófotózás

2004.03.25. 21:00
Letartóztatott a rendőrség egy pornóképek készítésével foglalkozó fotóst, akit azzal vádolnak, három hete megölte egyik modelljét. A férfi lakásán véres szexuális segédeszközöket, illetve egy hátborzongató verset találtak.
Egy huszonhárom éves pornómodell meggyilkolásának vádjával tartóztatta le a rendőrség szerdán a pennsylvaniai fotóst, akiről feltételezik, egy képsorozat elkészítése után végzett áldozatával.

A negyvenhat éves Anthony Joseph Fredericket jelenleg előzetes letartóztatásban van, az őrizetből óvadék fejében sem szabadulhat. A férfi előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkossággal, halottgyalázással, illegális fegyvertartással, valamint a hatóságok félrevezetésével vádolják - írja a CNN.

Natel King, a meggyilkolt modell, aki a pornószakmbában Taylor Sumers néven vált ismertté, három hete, február 29-én tűnt el, holttestére kedden találtak rá egy folyóparton a hatóságok. Eltűnésének napján még felhívta telefonon egyik barátját, aki később a hatóságoknak elmondta, a lány hangja nyugtalan volt.

A telefonban King beszélt Frederickről is, aki hátborzongató volt aznap. "Megkérdeztem tőle, azért aggódik-e mert nem kap pénzt, vagy azért, mert megölik. Erre ő azt mondta: Nem tudom, mindkettő miatt."

Verset is írt

King nyakán, mellkasán és kezén is számos késszúrást fedeztek fel. Szájába pedig egy vörös golyóbist tettek, amit fekete bőrszíjjal erősítettek a fejéhez. Ezek a kellékek egyébként a szado-mazo szex eszköztárába tartoznak.

"Valószínűleg elkeseredett küzdelmet folytathattak, mert a lány kezén több helyen a védekezésből származó vágásnyomokat találtunk" - mondta el a kerületi ügyész, Bruce Castor.

A rendőrség március 5-én lelt rá King kocsijára a feltételezett gyilkos, Frederick otthonánál. A rendőrségi beszámolók szerint kézitáskát és laptopot találtak az autóban, de King pénztárcája, jogosítványa és mobilja nem volt benne.

A rendőrök ezután kérdezték ki Fredericket, aki elmondta, a kérdéses napon 900 dollárt fizetett Kingnek egy szado-mazo fotósorozatért, de utána nem látta többet.

A férfi végül a holttest megtalálása után bukott le. A házkutatás során bilincseket, erős ragasztószalagot és egyéb vérrel szennyezett eszközöket találtak, valamint egy kézírásos versikét, amely így szólt: "Elvágni késsel / A vér már folyik / Talán kivérzel / A halál lassan érkezik."

A bűnössége bebizonyosodik, Fredericket életfogytiglani börtönre vagy akár halálra is ítélhetik.