Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C

Rendőrök várták a rablásból hazatérő fiatalt

2008.04.10. 19:03
A 400 ezret zsákmányoló késes rablót felismerték a helyiek Mosonszolnokon.

Csupán negyed óráig örülhetett zsákmányának az a fiatalember, aki kirabolta a Győr-Moson-Sopron megyei Mosonszolnok takarékszövetkezetét csütörtökön délután. A helybéli férfi egy késsel hadonászott a pénzintézetben, majd ahogy hazaért, elfogták a rendőrök.

A fiatalember csütörtök délután egy körül lépett be a mosonszolnoki takarékszövetkezetbe. Váratlanul odalépett az egyik alkalmazotthoz, és a több mint húsz centiméteres késével hadonászva pénzt követelt. A megrémült nő 400 ezer forintot adott neki. A rabló ezután hazagyalogolt.

Miután a rabló helybeli, a személyleírások alapján gyorsan rájöttek ki volt. A rablás után alig negyed órával a rendőrök elfogták a 27 éves támadót, aki megpróbálta ugyan elrejteni az elrabolt pénzt, ám végül meggondolta magát, és átadta a bankókat.

A férfi a rabláshoz használt kést menekülés közben eldobta, de a rendőrök megtalálták. A férfit őrizetbe vették, rablás miatt indult eljárás ellene. A gyorsított eljárás szabályai szerint a férfit már pénteken bíróság elé állítják.