Friderika
12 °C
29 °C

Átok ül a vecsési állomáson

2007.04.17. 11:27
Hétfő este egy tolatómozdony járt pórul a Budapest-Cegléd vonalon a vecsési állomásnál: letolatott a sínről a sóderágyba. A ferihegyi állomásépítés óta naponta történik valami gikszer a szakaszon. A MÁV vizsgálódik.

Átok ül a vecsési állomáson és környékén, ahol az utóbbi napokban sorban történtek a különféle vasúti incidensek.


Egy M44-es, becenevén Bobó

Hétfő késő este egy mozdony futott le a sínról: a mozdonyvezető feltehetően elnézte, és arra a sínpárra ment fel, aminek vége a sóderosban végződik.

Az esetről az Index egyik vasúti fórumában számoltak be a lelkes szakértők, amit a MÁV is megerősített. A személyforgalmat az incidens nem zavarta meg, a vonalszakaszon 10-15 perces késésekkel kell számolni.

A piros tolatómozdony este tíz körül futott le a sínről a kibontott ágyazatba a vecsési állomás pest felőli végén, írják a fórumozók. "Még jó, hogy nem szédült át a bal űrszelvényébe" - fogalmaz egyikük.

A 100-as, 140-es vonalak közös szakaszán a vasúti forgalmat a ferihegyi vasúti megálló építése miatt elrendelt vágányzár lassítja, emiatt csak egy sínpáron halad a forgalom. Pénteken és vasárnap kábellopás, felsővezeték-szakadás miatt voltak több órás késések.

A MÁV - mivel sérülés nem történt, a személyforgalmat pedig az eset nem zavarta meg - belső vizsgálatot indított az eset kivizsgálására, részleteket egyelőre nem közöltek.