Judit
3 °C
7 °C

Átok ül a vecsési állomáson

2007.04.17. 11:27
Hétfő este egy tolatómozdony járt pórul a Budapest-Cegléd vonalon a vecsési állomásnál: letolatott a sínről a sóderágyba. A ferihegyi állomásépítés óta naponta történik valami gikszer a szakaszon. A MÁV vizsgálódik.

Átok ül a vecsési állomáson és környékén, ahol az utóbbi napokban sorban történtek a különféle vasúti incidensek.


Egy M44-es, becenevén Bobó

Hétfő késő este egy mozdony futott le a sínról: a mozdonyvezető feltehetően elnézte, és arra a sínpárra ment fel, aminek vége a sóderosban végződik.

Az esetről az Index egyik vasúti fórumában számoltak be a lelkes szakértők, amit a MÁV is megerősített. A személyforgalmat az incidens nem zavarta meg, a vonalszakaszon 10-15 perces késésekkel kell számolni.

A piros tolatómozdony este tíz körül futott le a sínről a kibontott ágyazatba a vecsési állomás pest felőli végén, írják a fórumozók. "Még jó, hogy nem szédült át a bal űrszelvényébe" - fogalmaz egyikük.

A 100-as, 140-es vonalak közös szakaszán a vasúti forgalmat a ferihegyi vasúti megálló építése miatt elrendelt vágányzár lassítja, emiatt csak egy sínpáron halad a forgalom. Pénteken és vasárnap kábellopás, felsővezeték-szakadás miatt voltak több órás késések.

A MÁV - mivel sérülés nem történt, a személyforgalmat pedig az eset nem zavarta meg - belső vizsgálatot indított az eset kivizsgálására, részleteket egyelőre nem közöltek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?