Illés
16 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Halálra rúgták, mert gót volt

2008.04.28. 20:13
Divatirányzata miatt ölt meg egy lányt Nagy-Britanniában tavaly két tizenéves fiú, akiket most életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt a bíróság.

Két brit tizenéves kapott életfogytiglannak számító, 16-18 éves börtönbüntetés, miután halálra rugdostak egy 20 éves lányt csak azért, mert a gót (Goth) stílust képviselte.

A lányt és barátját tavaly augusztusban támadta meg Bacupban a 16 éves Ryan Herbert és a 15 éves Brendan Harris. Előbbi, aki beismerő vallomást tett, 16, utóbbi, akire rábizonyították a gyilkosságot, 18 évet kapott.

A fekete ruhát, sötét tónusú, dark zenét hallgató és az ehhez a divatirányzathoz tartozó párt csak másságuk miatt támadta meg a két fiú, akik egyáltalán nem ismerték áldozataikat. Előbb a fiút kezdték rugdosni, és amikor barátnője segítségére sietett, és kegyelemért könyörgött, őt is megtámadták.

Ekkor Harris nekifutásból fejen rúgta a barátja fejét ölében tartó lányt, aki ettől kómába esett, és 13 nappal később meghalt. A lány fején tisztán kivehetők voltak a cipő nyomai, írja a Mirror.