Szilvia
5 °C
16 °C

Halálra rúgták, mert gót volt

2008.04.28. 20:13
Divatirányzata miatt ölt meg egy lányt Nagy-Britanniában tavaly két tizenéves fiú, akiket most életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt a bíróság.

Két brit tizenéves kapott életfogytiglannak számító, 16-18 éves börtönbüntetés, miután halálra rugdostak egy 20 éves lányt csak azért, mert a gót (Goth) stílust képviselte.

A lányt és barátját tavaly augusztusban támadta meg Bacupban a 16 éves Ryan Herbert és a 15 éves Brendan Harris. Előbbi, aki beismerő vallomást tett, 16, utóbbi, akire rábizonyították a gyilkosságot, 18 évet kapott.

A fekete ruhát, sötét tónusú, dark zenét hallgató és az ehhez a divatirányzathoz tartozó párt csak másságuk miatt támadta meg a két fiú, akik egyáltalán nem ismerték áldozataikat. Előbb a fiút kezdték rugdosni, és amikor barátnője segítségére sietett, és kegyelemért könyörgött, őt is megtámadták.

Ekkor Harris nekifutásból fejen rúgta a barátja fejét ölében tartó lányt, aki ettől kómába esett, és 13 nappal később meghalt. A lány fején tisztán kivehetők voltak a cipő nyomai, írja a Mirror.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?