Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Szexelvonóra vonul a milliárdos skót lord

2008.04.28. 18:43
Hathetes szexelvonókúrára utazik Dél-Afrikába Lord Laidlaw of Rothiemay, a brit konzervatív főrendi ház tagja, aki tavaly a legnagyobb adománnyal támogatta pártját.

A 65 esztendős, Monacóban élő skót főrend azután kényszerült erre a lépésre, hogy egy napilap megszellőztette Monte Carló-i luxus szexpartijait.

Lord Irvine Laidlaw hétfőn publikált közleményében vallott őszintén szexfüggőségéről: "Egész felnőtt életemben harcoltam a szexfüggőség ellen. A szexuális függőség éppen olyan függőség, mint más, jobban ismert válfajai, a drogfüggés, az alkoholfüggés vagy a szerencsejáték-függés. Sokan szenvednek ennek a betegségnek a különböző típusaitól. Nincs rá gyógymód, és egyedül ritkán sikerül megbirkóznia ezzel az embernek".

A lord "szíve legmélyéből" őszintén bocsánatot kért minden barátjától és kollégájától, akiket kellemetlen helyzetbe hozott. Egyúttal teljes mértékben magára vállalta a felelősséget cselekedeteiért, kijelentve, hogy nincs mentség a viselkedésére, és belátta, hogy "keményebben kellett volna küzdenie a kísértésekkel".

"Annyira stílusos volt"

Abban reménykedik, írta a News of the Worldnek küldött levelében, hogy az emberek idővel képesek lesznek megérteni őt és megbocsátani neki.

A lap szerint Laidlaw a Monte Carló-i Hermitage Hotel elnöki lakosztályát bérelte ki éjszakánként 6000 fontért (közel kétmillió forint) a férfi és női prostituáltakkal folytatott orgiákra, ahol a vacsora és a pezsgő mellett a drog is fogyott, bár a lord állítólag utóbbihoz sohasem nyúlt.

"Azt szeretem Irvine-ban, hogy annyira stílusos volt az egész" - mondta az egyik részvevő hölgy.

234 milliárd forintnyi vagyon

Laidlaw-t négy évvel ezelőtt nevezték ki a konzervatív párt főrendjévé. A Sunday Times idei gazdaglistáján a 110. helyen szerepel 730 millió fontos (234 milliárd forintos) vagyonával.

A szerencséjét a világ legnagyobb konferenciaszervező vállalatának megteremtésével alapozta meg, amelyet 2005-ben adott el 768 millió fontért (247 milliárd forintért).

Manapság befektetőként tevékenykedik, és jelentős összegeket fordít jótékonyságra, például a hátrányos helyzetű skót gyermekek oktatására. Azt is elhangzott tőle, hogy a következő 20-30 évben vagyona zömét ilyen célokra akarja adományozni.

A felsőházból egyelőre "szabadságolta" magát, miután tavaly kiderült, hogy 50 millió font (16 milliárd forint) adót kéne befizetnie. (Mivel úgy lett a főrendi ház tagja, hogy külföldön él, egyelőre vizsgálat tárgya, hogy kell-e a brit kincstárnak adót fizetnie.)

Az elvonókúrán felesége, Christine támogatásával vesz rész, és bár tudja, hogy a betegségtől soha nem szabadulhat, legalább visszaesni nem szeretne, fogalmazott a nyilvánosságnak szánt levélben, amelyben azt is megemlítette, hogy egymillió fontot szán egy meg nem nevezett klinikának, amely az övéhez hasonló kórral küzdőkön segít.