Olivér
4 °C
8 °C

Szexelvonóra vonul a milliárdos skót lord

2008.04.28. 18:43
Hathetes szexelvonókúrára utazik Dél-Afrikába Lord Laidlaw of Rothiemay, a brit konzervatív főrendi ház tagja, aki tavaly a legnagyobb adománnyal támogatta pártját.

A 65 esztendős, Monacóban élő skót főrend azután kényszerült erre a lépésre, hogy egy napilap megszellőztette Monte Carló-i luxus szexpartijait.

Lord Irvine Laidlaw hétfőn publikált közleményében vallott őszintén szexfüggőségéről: "Egész felnőtt életemben harcoltam a szexfüggőség ellen. A szexuális függőség éppen olyan függőség, mint más, jobban ismert válfajai, a drogfüggés, az alkoholfüggés vagy a szerencsejáték-függés. Sokan szenvednek ennek a betegségnek a különböző típusaitól. Nincs rá gyógymód, és egyedül ritkán sikerül megbirkóznia ezzel az embernek".

A lord "szíve legmélyéből" őszintén bocsánatot kért minden barátjától és kollégájától, akiket kellemetlen helyzetbe hozott. Egyúttal teljes mértékben magára vállalta a felelősséget cselekedeteiért, kijelentve, hogy nincs mentség a viselkedésére, és belátta, hogy "keményebben kellett volna küzdenie a kísértésekkel".

"Annyira stílusos volt"

Abban reménykedik, írta a News of the Worldnek küldött levelében, hogy az emberek idővel képesek lesznek megérteni őt és megbocsátani neki.

A lap szerint Laidlaw a Monte Carló-i Hermitage Hotel elnöki lakosztályát bérelte ki éjszakánként 6000 fontért (közel kétmillió forint) a férfi és női prostituáltakkal folytatott orgiákra, ahol a vacsora és a pezsgő mellett a drog is fogyott, bár a lord állítólag utóbbihoz sohasem nyúlt.

"Azt szeretem Irvine-ban, hogy annyira stílusos volt az egész" - mondta az egyik részvevő hölgy.

234 milliárd forintnyi vagyon

Laidlaw-t négy évvel ezelőtt nevezték ki a konzervatív párt főrendjévé. A Sunday Times idei gazdaglistáján a 110. helyen szerepel 730 millió fontos (234 milliárd forintos) vagyonával.

A szerencséjét a világ legnagyobb konferenciaszervező vállalatának megteremtésével alapozta meg, amelyet 2005-ben adott el 768 millió fontért (247 milliárd forintért).

Manapság befektetőként tevékenykedik, és jelentős összegeket fordít jótékonyságra, például a hátrányos helyzetű skót gyermekek oktatására. Azt is elhangzott tőle, hogy a következő 20-30 évben vagyona zömét ilyen célokra akarja adományozni.

A felsőházból egyelőre "szabadságolta" magát, miután tavaly kiderült, hogy 50 millió font (16 milliárd forint) adót kéne befizetnie. (Mivel úgy lett a főrendi ház tagja, hogy külföldön él, egyelőre vizsgálat tárgya, hogy kell-e a brit kincstárnak adót fizetnie.)

Az elvonókúrán felesége, Christine támogatásával vesz rész, és bár tudja, hogy a betegségtől soha nem szabadulhat, legalább visszaesni nem szeretne, fogalmazott a nyilvánosságnak szánt levélben, amelyben azt is megemlítette, hogy egymillió fontot szán egy meg nem nevezett klinikának, amely az övéhez hasonló kórral küzdőkön segít.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?