Árpád
-2 °C
4 °C

Húsz halott az ukrajnai helikopterbalesetben

2008.04.28. 16:16
A Fekete-tengerbe zuhant egy ukrán helikopter hétfő reggel, a halálos áldozatok száma húsz.

A szerencsétlenséget az okozta, hogy a Mi-8-as típusú helikopter hátsó rotorjával beleütközött egy parthoz közeli gázkitermelő platformba, közölte az állami tulajdonban lévő Naftogaz vállalat.

A vállalat által közzétett első hírek szerint a fedélzeten tartózkodó 20 személy közül 19-en meghaltak, és egy utas túlélte ugyan a balesetet, ám délutánra a kórházban meghalt.

Valentyin Zemljanszkij, a Naftogaz szóvivője elmondta, hogy a váltószemélyzetet szállító helikopter leszállni készült a parttól 70 kilométerre fekvő platformon. Hátsó rotorjával azonban eltalált egy tartóoszlopot, majd a tengerbe zuhant. Az utasok többsége a gázkitermelő cég alkalmazottja volt.

A Mi-8-as helikoptert az egykori Szovjetunió országaiban széles körben használják a polgári légi közlekedésben, illetve a hadseregben. A gyakran bekövetkező balesetek oka általában a gyatra szervizelés, valamint a gépek egyre magasabb életkora.

A múlt hónapban az ukrán határőrök egyik helikoptere zuhant a Fekete-tengerbe, tizenketten meghaltak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?