Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Albérlője végzett a négygyermekes asszonnyal

2006.05.12. 14:41
Albérlője ölte meg azt a négygyermekes, 46 éves székesfehérvári asszonyt, akinek a holttestére kiránduló fiatalok találták rá Csór külterületén; a 21 éves tettes beismerő vallomást tett. Erről pénteken tartott sajtótájékoztatót a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója, Gara József rendőr ezredes.

A székesfehérvári elkövető - aki vagyon elleni bűncselekmények miatt már volt büntetve - eltűnésnek próbálta álcázni a bűncselekményt és igyekezett felismerhetetlenné tenni a holttestet. Az áldozatot DNS-szakértői vizsgálattal azonosították - mondta el Gara József rendőr ezredes.

Márciusban azonosították a holttestet

Információja szerint az asszony külön élő férje - akivel rendezett, jó kapcsolatban állt, és aki naponta látogatta gyermekeit - február 28-án jelentette be, hogy négy nappal korábban eltűnt volt házastársa és vele együtt nyoma veszett személyautójának, s egy korábban vásárolt robogónak.

Az ügy akkor érkezett fordulóponthoz, amikor március 26-án megtalálták a holttestet és megállapították a személyazonosságát. Segített az azonosításban az is, hogy az asszony 19 éves fia a sajtóban bemutatott láncdarabka alapján felismerte azt a különleges kézműves nyakéket, amelyet ő vásárolt karácsonyra az édesanyjának.

Két napja ismerte be tettét

A gyanú akkor terelődött a nőnél egy hónapja lakó albérlőre, amikor egy fehérvári motorüzlet alkalmazottai elmondták, hogy egy fiatalember pontosan olyan robogó-alkatrészeket rendelt tőlük, amelyeket korábban a bűncselekmény áldozatául esett nő kért összetört motorjához. A személyleírás alapján azonosították, majd kihallgatták a férfit.

Az albérlő két napja tett vallomása szerint a bűncselekmény elkövetésének napján, főbérlője kérte tőle az esedékes albérleti díjat. Ő haladékot kért, a nő azonban ragaszkodott a fizetési határidő betartásához. Mire ő lelökte a családi ház lépcsőjén, a földre esett nőt ököllel többször fejbe ütötte, majd megfojtotta.

A holttestet egy szőnyegbe csavarta és az asszony autóján a csóri katonai lőtér bunkerébe vitte. A kocsival estig autózott, majd egy lakótelepi parkolóban leállította. Az autóról később bebizonyosodott, hogy a holttestet azzal szállították Csórra. A 21 éves székesfehérvári férfit előzetes letartóztatásba helyezték.