Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Négy embert temetett maga alá a ház

2005.05.15. 17:49
Ismeretlen eredetű robbanás döntött le egy földszintes házat a főváros XIX. kerületében, a mentés jelenleg is tart. Öt embert már kihoztak a romok alól, hárman könnyebb, egy ember súlyos, egy életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Robbanás történt a főváros XIX. kerületében vasárnap délután, amelyben öt ember megsérült és egy földszintes ház összeomlott.

Egy ember életveszélyes állapotban van, testfelületének harminc százalékán harmadfokú égési sérüléseket szerzett. Egy súlyos és három könnyebb sérültje van a robbanásnak, mondta el az Indexnek Molnár Péter, a tűzoltóság szóvivője.

A XIX. kerületi Hunyadi utca 96-os szám alatti nagy méretű telken található házban kilenc lakrész volt. Négy teljesen megsemmisült, három megsérült. Egyelőre nem tudni, hány embernek kell ideiglenesen máshol szállást találni, mondta el Molnár Péter.

Az épület előtt állt egy személygépkocsi is, amelyre egy hatvan centiméter széles fal omlott, a kocsi a felismerhetetlenségig összetört.

A tűzoltóság tudomása szerint nincs több ember a romok alatt, de kutyás egységekkel még mindig a helyszínen vannak esetleges áldozatok után kutatni. A kár több millió forintra tehető.