Judit
2 °C
7 °C

AIDS-szel fertőztek a melegpartikon

2007.05.30. 18:51
Őrizetbe vettek négy férfit Hollandiában, akik partidroggal elkábított melegeket fertőztek meg a halálos kórral. Groningenben az utóbbi időben megnőtt a HIV-vírussal fertőzöttek száma.

Négy férfi privát szexpartikon szándékosan AIDS-vírussal fertőzött meg folyékony extasyval elkábított meleg férfiakat Groningenben a holland rendőrség szerint.

A gyanúsítottakat őrizetbe vették, jelentette a dpa német hírügynökség csütörtökön.

A privát szexpartik meleg résztvevőit először a liquid extasy nevű partidroggal kábították el, majd AIDS-vírussal fertőzött vért fecskendeztek beléjük, írta meg a holland sajtó szerdán.

A groningeni rendőrségre tavaly júniusban futottak be az első panaszok arról, hogy a partikon gyakran mellőzik a biztonságos szex szabályait.

Később aztán hirtelen megugrott a AIDS-fertőzöttek száma a városban, idén februárban pedig az egyik áldozat feljelentést is tett az ügyben.

A négy gyanúsítottat május elején tartóztatták le. A rendőrség tájékoztatása szerint nagy mennyiségű folyékony extasyt is találtak náluk.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?