Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Tizenhárom halott egy ukrajnai vonatbalesetben

2005.06.02. 19:32
Súlyos vonatbaleset történt Ukrajnában csütörtökön, amikor egy szénszállító vonat sodort el egy Odesszába tartó autóbuszt, a baleset okáról eltérnek a vélemények.

Szénszállító tehervonat sodort el egy autóbuszt egy sorompó nélküli vasúti átjáróban csütörtökön Dél-Ukrajnában, s a balesetben 14 ember szörnyet halt, nyolcan megsebesültek. Három ember halt meg egy másik vonat és egy taxi karamboljában Poltavában.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának szóvivője szerint a halottak között van két gyermek, a sebesültek közül pedig négynek az állapota válságos. A negyven utast szállító buszt a vonat széttépte, egyes darabjait egy kilométernyit tolta maga előtt.

Eltérő vélemények

A szerencsétlenség Odessza térségében, Novoszjolovka falu közelében történt délután 3 órakor. A baleset okáról ellentmondóak az értesülések: egy, a rendőrség által idézett szemtanú szerint a busz a síneken állt meg, hogy felvegyen egy utast. A katasztrófaminisztérium közleménye szerint viszont az előzetes vizsgálat arra utal, a vonat vezetője szegte meg a biztonsági előírásokat, és emiatt a mozdony kisiklott az átjáróban.

Tehervonat és autóbusz hasonló karamboljában, májusban ugyanebben a térségben 15 ember vesztette életét. Ugyancsak csütörtökön a közép-ukrajnai Poltavában egy taxival ütközött egy vonat. Ebben a balesetben három ember halt meg, egy pedig megsérült.