Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Az autópályán tolta a kerekesszéket a teherautó

2007.06.07. 22:43
Hat kilométeren keresztül tolt maga előtt egy kerekesszékes fiatalembert egy teherautósofőr Michiganben anélkül, hogy észrevette volna. Senki sem sérült meg.

A kerekesszéket toló járművet a rendőrök állították meg, de a teherautó sofőrje sokáig nem akart hinni a fülének, amikor a rendőrök elmagyarázták, miért állították meg, írja az AP.

Kiderült, a férfi egy benzinkúton került a teherautó elé, és a kerekesszék fogantyúja beakadt a jármű hűtőrácsába. Mindebből a magasban ülő sofőr semmit sem vett észre, és továbbindult az autópályán.

A teherautó meglehetősen gyorsan, 70-80 kilométeres óránkénti sebességgel haladt hat kilométeren keresztül. A kerekesszékes fiatalember szerencséjére nem sérült meg, a székében lévő biztonsági öv be volt kapcsolva.

"A fiatalembernek kiömlött az üdítője, de nem volt túl ideges" - számolt be a michigani rendőrség. A pórul járt 21 éves kerekesszékes nevét nem hozták nyilvánosságra.

A fiatalembernek ráadásul szerencséje volt, mert a rendőrök az első bejelentésről azt hitték, viccelnek velük.

"Nem fogják elhinni: egy teherautó tol maga előtt egy kerekesszéket a Red Arrow autópályán" - szólt az első bejelentés, de nemsokára érkezett a többi is.