Homer Simpson a legnagyobb amerikai

2003.06.13. 10:57
Homer Simpson a legnagyobb amerikai a BBC online olvasói szerint. A kertvárosi rajzfilmhős többek között a fekete aktivista lelkész Martin Luther Kinget és a rabszolgaságot eltörlő Abraham Lincolnt utasította maga mögé a szavazáson.
A BBC csütörtökön egy egész programsorozatot szentelt a "Hol van a helye Amerikának a világban?" kérdésnek, és az ezt taglaló tévéműsor előtt szavazásra bocsátotta tíz népszerű amerikai nevét. A szavazás még mindig folyik (a BBC a tévéműsor előtt hirdetett eredményt), a győztes Homer pedig azóta elérte a negyven százalékot is.

Homer az eredményhírdetésig elért 20 százalékával öt százalékot vert Lincolnra és hetet Martin Luther Kingre. A szavazáson meglepően jól szerepelt az A-Team tévésorozat Mr. T-je is. Hasaltak viszont Amerika nagyjai, Benjamin Franklin, a gondolkodó és államférfi hat, Thomas Jefferson és Franklin Roosevelt elnökök kilenc illetve hat százalékot kaptak. A legnagyobbak közül a legkisebb Bill Clinton lett, ő zárja a sort öt százalék alatti szavazattal.

Simpson és Mr T. mellett Bob Dylan versenyzett még az amerikai kultúrszférából. A zenész hatodik helyével épp csak Mr T. mögé szorult.

Homer sikerének magyar vonatkozása is van. Csupó Gábor ugyanis a Simpson családot gyártó Klasky Csupo Inc. alapító tagja. A cég világsikere a Simpsonékhoz és a Fecsegő tipegők sorozathoz köthető. Ők az egyetlen olyan rajzfilmstúdió a Disney-n kívül, akik el tudták érni a százmillió dolláros hazai bevételt, és úttörő szerepük volt, épp a Simpson családdal, a felnőtt rajzfilm felfuttatásában.

  • Hírek
  • Hírek