Belebagózott a gyerekek levesébe

2006.06.27. 14:47
Harminc kambodzsai szenvedett ételmérgezést, miután dohánnyal szennyezett házi tésztából készült levest ettek. A dohánymorzsalék a szenvedélyes bagós tésztafőző szájából került a tésztába.

Az áldozatok, akiknek többsége gyermek, azután kezdtek el hányni, miután elfogyasztották pénteki reggelijüket egy kis faluban Banteay Meanchey tartományban, a fővárostól Phnom Penh-től 317 kilométerre, számolt be a helyi rendőrfőnök az AP-nek.

A nyomozás megállapította, hogy a tésztákban dohánymorzsalék volt, így a nyomok Sieng Sanghoz vezettek. A 39 éves asszony szállítja a környék iskoláiba, éttermeibe a tésztát.

Az asszony, akárcsak a szegény kambodzsaiak többsége, szenvedélyes bagós, azaz egész nap rágja a dohányleveleket (bagózik), így történhetett meg, hogy a földre szárítás céljából kiterített tésztákra dohánylevél hullott, azaz csorgott.

A rendőrfőnök az AP beszámolója szerint alapos higiéniai órát adott a kereskedőnek azt tanácsolva, hogy főzés közben legközelebb ne nyissa ki a száját, majd lezárta az ügyet.

  • Bérelnék
  • Bankszámla