Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C

Rendőrre támadt a Bulls kabalafigurája

2006.07.05. 11:57
Megpróbált leütni egy rendőrt, majd elmenekülni a Chicago Bulls amerikai kosárlabda-csapat kabalafigurája, Benny. A jelmezes férfit, aki pályafutását Energizer-nyusziként kezdte, majd a montanai egyetem grizzlyjeként folytatta, elfogták.

Rendőrtisztre támadt egy rendezvényen Benny, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Chicago Bulls kabalafigurája.


Az Andersoon-féle Benny és Da Bull, a csapat másik kabalája

Benny, azaz Barry Anderson bikajelmezben motorozott jogosítvány nélkül egy chicagói fesztiválon a parkban, ezért egy civilruhás rendőr többször is figyelmeztette.

A 26 éves férfi olyannyira zokon vette a feddést, hogy összetörte a tiszt szemüvegét és karóráját, majd elfutott, ám a rendőr elfogta.

"Most még korai lenne bármit is mondani, később visszatérünk az ügyre, amikor már több információ áll a rendelkezésünkre" - reagált az esetre Tim Hallam, a Chicago Bulls szóvivője.

Nemcsak Bennynek, hanem a chicagói gárda másik kabalaállatának, "Da Bullnak" is meggyűlt a baja a hatóságokkal: még 2005-ben marihuánával való visszaélés miatt állt a bíróság elé.


A montanai Monte és az Energizer-nyuszi

Barry Anderson nem a Chicago Bulls kabalafigurájaként kezdte a szakmát, írja az AP. Ő tette Egyesült Államok-szerte híressé Montet, a montanai egyetem csapatának szürkemedvéjét (grizzlyjét), ezután kétszer is elnyerte a város kabalája címet.

A kabalaként breaktáncoló és fel-alá motorozó Anderson 2004-ben igazolt a Chicago Bullshoz, hogy átvegye Benny szerepét. Anderson és a Bulls gárdája ekkor drasztikusan megváltoztatta Benny addigi karakterét, így többet viccelődött, mint előtte, a figurát pedig úgy átszabták, hogy sokkal inkább hasonlít Montera, a medvére.

A Miles Cityben felnőtt Anderson karrierjét az Osco Drug nevű bárban kezdte Energizer nyusziként.