Árpád
-2 °C
3 °C

Rendőrre támadt a Bulls kabalafigurája

2006.07.05. 11:57
Megpróbált leütni egy rendőrt, majd elmenekülni a Chicago Bulls amerikai kosárlabda-csapat kabalafigurája, Benny. A jelmezes férfit, aki pályafutását Energizer-nyusziként kezdte, majd a montanai egyetem grizzlyjeként folytatta, elfogták.

Rendőrtisztre támadt egy rendezvényen Benny, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Chicago Bulls kabalafigurája.


Az Andersoon-féle Benny és Da Bull, a csapat másik kabalája

Benny, azaz Barry Anderson bikajelmezben motorozott jogosítvány nélkül egy chicagói fesztiválon a parkban, ezért egy civilruhás rendőr többször is figyelmeztette.

A 26 éves férfi olyannyira zokon vette a feddést, hogy összetörte a tiszt szemüvegét és karóráját, majd elfutott, ám a rendőr elfogta.

"Most még korai lenne bármit is mondani, később visszatérünk az ügyre, amikor már több információ áll a rendelkezésünkre" - reagált az esetre Tim Hallam, a Chicago Bulls szóvivője.

Nemcsak Bennynek, hanem a chicagói gárda másik kabalaállatának, "Da Bullnak" is meggyűlt a baja a hatóságokkal: még 2005-ben marihuánával való visszaélés miatt állt a bíróság elé.


A montanai Monte és az Energizer-nyuszi

Barry Anderson nem a Chicago Bulls kabalafigurájaként kezdte a szakmát, írja az AP. Ő tette Egyesült Államok-szerte híressé Montet, a montanai egyetem csapatának szürkemedvéjét (grizzlyjét), ezután kétszer is elnyerte a város kabalája címet.

A kabalaként breaktáncoló és fel-alá motorozó Anderson 2004-ben igazolt a Chicago Bullshoz, hogy átvegye Benny szerepét. Anderson és a Bulls gárdája ekkor drasztikusan megváltoztatta Benny addigi karakterét, így többet viccelődött, mint előtte, a figurát pedig úgy átszabták, hogy sokkal inkább hasonlít Montera, a medvére.

A Miles Cityben felnőtt Anderson karrierjét az Osco Drug nevű bárban kezdte Energizer nyusziként.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?