Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Kétmilliós bankrablás Pécsett

2003.07.15. 12:47
Két férfi kedd reggel kétmillió forintot vitt el a Rókus utcai bankfiókból Pécsett. Fegyver is lehetett nálük, símaszk biztosan volt. Személyi sérülés nem történt.
Kedd reggel 9 óra 27 perckor két símaszkos férfi lépett be a pécsi nagyáruházzal szemben lévő Rókus utcai OTP-bankfiókba. Egyikük a biztonsági őrt lefegyverezte, majd egy pisztolynak látszó tárgyat nyomot a homlokához, amivel térdre kényszerítette. A másik támadó a pénztárhoz lépett és a kassza tartalmát követelte.

A két férfi rövid idő alatt végzett, miután elhagyták a helységet, az egyik déli, a másik északi irányba menekült. Az eldobált símaszkokat a rendőrség már nyomkövető kutyák segítségével megtalálta, az egyiket egy játszótéren.

A pénzintézetben a reggeli időpont miatt ügyfél nem tartózkodott, személyi sérülés nem történt. A támadóknál egy pisztolyra hasonlító tárgy volt, lövés nem dördült el. A rablók körülbelül kétmillió forintot vittek el a bankfiókból.

A pécsi rendőrkapitányságon az Index érdeklődésére elmondták, bár a támadók csak később vették le a maszkokat, lehet, hogy fantomkép készül az illetőkről, a rendőrségnek gyanúsítottja még nincsen.