Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Zsúfolt piactérre hajtott egy idős férfi Kaliforniában

2003.07.17. 08:49
Virágpiaci forgatagba hajtott autójával egy idős férfi Santa Monicában. A balesetnek kilenc halottja, és több mint félszáz sérültje van. A férfi nem állt alkohol befolyása alatt, bevallása szerint elképzelhető, hogy a gázra lépett a fék helyett.
Egy 86 évbes férfi hajtott Buickjával a tömegbe egy Santa Monica-i virágpiacon, Kaliforniában szerdán helyi idő szerint háromnegyed kettőkor.

Fotó: EPA/Brendan Mcdermid
A szerencsétlenségben kilencen meghaltak, köztük egy hároméves kislány is.

A hatóságok jelenlegi információ szerint 54 sérültje van a balesetnek, amelyből tizennégyen még mindig életveszélyes állapotban vannak, közülök ketten két év alattiak.

A seriff elmondása szerint az idős sofőr nem tudott megállni, vélhetően a gázra taposott a fék helyett. A vezető nem állt alkohol vagy bármilyen más tudatmódosító szer, gyógyszer befolyása alatt.

A rendőrség eddigi információi szerint a baleset véletlenül következett be, valószínűleg a férfi gondatlansága és nem szándékossága következtében.

Fotó: EPA/Brendan Mcdermid
A jármű három háztömbnyit tett meg a járókelőkkel zsúfolt piactéren, amikor az utolsó áldozat megállította. A gyalogos a szélvédőre esett, majd lezuhant, ekkor a 1992-es Buick megállt.

A piacteret, amely egyébként csak a gyalogosforgalom számára használható, hetente 9,000 ember látogatja.

"Olyan volt, mintha egy tank száguldott volna végig, csak éppen embereken gázolna át. Nem csak, hogy gyorsan ment, gyorsított." - nyilatkozta a CNN-nek egy szemtanú.

A sérülteket a környező kórházakba szállították, főként csonttöréseket és fejsérüléseket lát el a személyzet, közölték a kórházak szóvivői.