Ferenc
10 °C
29 °C

Válni akart, gyilkosnak tettette magát

2005.08.03. 11:12
Nem merte megmodani, ezért cselhez folyamodott egy feleségétől válni készülő amerikai férfi: egy olyan gyilkosságot vallott be, amit el sem követett remélve, hogy felesége így megutálja őt. A rendőrség azonban hamar lebuktatta a gyáva férjet.

Gyilkosnak akarnak látszani az Egyesült Államokban egy Teddy Akin nevű férfi azért, hogy felesége elváljon tőle. Átlátszó története egy autóstoppos meggyilkolásáról azonban hamar lebuktatta.

Teddy Akint kedden tartóztatta le a Marion megyei seriff Florida megyében, mert a férfi azt vallotta, hogy meggyilkolt egy 40 éves férfit és a holttestét az erdőben rejtette el. Állítását egy bizonyos Dennis Allen személyi irataival támasztotta alá azt állítva, hogy a tárcát az áldozatától szerezte.

A hatóságok ezután a holttest keresésére indultak a 40-es autópálya kérdéses szakaszán de nem lelték meg Dennis Allen holttestét.

Nem úszta meg simán

Akin végül bevallotta, hogy az egész gyilkosság kitaláció. Feleségével egy ideje megromlott a viszonya, ezért válni akart, de fogalma sem volt arról, hogy mihez kezdjen, hogyan mondja el mindezt a feleségnek. Ezért találta ki a gyilkolós történetet, remélve, hogy felesége emiatt el fogja hagyni.

Ha nem is gyilkosság miatt, de Akin feleségének most már volna módja a szakításra: férjét a rendőrség őrizetbe vette a hatóság félrevezetése és lopás miatt. Dennis Allen elveszett pénztárcájáról ugyanis nem értesítette a hatóságokat.