Domonkos, Dominika
17 °C
28 °C

Megverték a 78é sofőrjét

2003.08.07. 13:29
A két ittas férfi nem akart leszállni a Döbrentei térnél, a sofőr pedig nem ment tovább. Amikor rádión kért segítséget, kirángatták a buszból, és verni kezdték, majd elmenekültek.
Megvertek egy buszsofőrt csütörtök hajnalban a 78-as éjszakai buszjáraton a Döbrentei térnél. Az elkövető két, feltehetően ittas fiatal férfi volt - tájékoztatta az Indexet Dr. Kesztyűs Rudolf ezredes, I. kerületi rendőrkapitány.

Az incidens csütörtökön hajnali négy óra után tíz perccel történt, amikor a két hangoskodót a sofőr felszólította, hogy hagyják el a járművet, mert velük a busz nem megy tovább.

A két férfi ezt nem tette meg, majd miután a sofőr előjött a vezetőfülkéből, arcon vágták. A sofőr ezt követően megpróbált rádión segítséget hívni, de a fiatalok kirángatták a buszból, és ütlegelni kezdték, majd elmenekültek a Gellérthegy irányába.

A kiérkező mentők az orrcsonttörést szenvedett sofőrt kórházba szállították. Kesztyűs elmondása szerint kihallgatható állapotban volt a délelőtt folyamán, és használható személyleírást tudott adni.

A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított nyomozást.