Kinga, Kincső
15 °C
31 °C

Túlélte a gázkamrát a kutya

2003.08.08. 14:00
Mint más háziállatokat is, egy körülbelül egyéves keverékkutyát dobtak a nem kívánt állatok elaltatására szolgáló gázkamrába St. Louisban, és úgy tűnt leáldozik csillaga a megunt ebnek.
Ám a korcs, úgy látszik, erről másként vélekedett, amikor ugyanis kinyitották a gázkamra ajtaját hétfőn, az ajtón kiugrott a kutya, természetesen élve.

Az eset után a híresen kemény fegyintézetről, a kaliforniai San Quentinről, Quentinnek elnevezett eb, farkát csóválva álldogált az intézmény dolgozója előtt.

Rosemary Ficken, az állatok felügyelője az AP-nak elmondta, életében nem látott ilyet, és képtelen volt ezek után újra rázárnia az ajtót a mindössze 12 kilogramm súlyú Quentinre.

A kutya azóta St. Louis hőse lett, és az emberek a város állatmenhelyére sietnek, hogy örökbe fogadják. Az esetről a tévé is bőven beszámolt.

A menhely alapítója Randy Grim elmondta, számára ez egy csoda volt, egy isteni beavatkozás. "Azt hiszem, magasabb célokért történt" - mondta Grim.

Szerdán, amikor az esetet nyilvánosságra hozták, Quentin egy kis rosszullétet leszámítva, már egészséges volt, ezt szív- és egyéb kontrolvizsgálatokkal is megerősítették.