Ágnes
-1 °C
2 °C

Húszmilliós kárt okozott egy lángoló nyúl

2004.08.15. 15:15
Egy brit krikettcsapat örömtűzzel ünnepelte volna győzelmét meccse után, ám a máglya mélyén egy nyúl lapult. A lángra kapott állat ijedtében egy szertárként szolgáló faházba menekült.
Lángoló nyúl okozott hatvanezer fontos (körülbelül 22 millió forintos) kárt egy krikettklub tulajdonát képező faházban a nagy-britanniai Wiltshire-ben, adta hírül a Sky News.

A nyúl a Devizes krikettcsapat győzelmének ünnepi fényét emelő máglyarakásban rejtőzött el, ám amikor a meccs végén az egyik kellékes parafinnal megöntözte, majd meggyújtotta a fahalmot, az állat kiugrott fedezékéből, és égő farokkal rohanni kezdett.

A lángoló állatot ketten is látták, de nem gondolták volna, hogy ijedtében a közeli faház felé veszi az irányt. A csapat kellékeit tároló alkotmány pillanatok alatt lángra lobbant, a tűzben többek között egy gyepnyírógép, egy motoros fűnyíró egy talicska és számos sporteszköz semmisült meg.

A nyúl eltűnt

A nyúl további sorsa ismeretlen, a romok között nem találtak éget nyúlra utaló nyomokat. A csapattagok abban reménykednek, talált magának egy kifelé vezető lyukat, amin keresztül el tudott menekülni.

A kiérkező tűzoltók azonban már nem voltak ennyire bizakodóak. Vezetőjük, a huszonkét éves szakmai múlttal rendelkező Philip Flowers bevallotta, életében először volt dolga olyan tűzzel, amit lángoló állat okozott.

"A nyúl vagy hamuvá égett, vagy egy lyukon keresztül elszaladt. Én úgy képzelem azonban, hogy elpusztult, és már a nyuszi-mennyországban szaladgál" - osztotta meg gondolatait Flowers.