Ida
5 °C
7 °C

Szárnyashajó gázolt egy motorost a Dunán

2007.08.15. 17:23
A motorcsónak vezetője meghalt a szerda délutáni balesetben, a hajókat csak a parton tudták szétszedni az M0-s híd közelében.
A kép illusztráció

Szárnyashajó ütközött össze egy motorcsónakkal a Dunán szerdán 14 óra 30 perckor az épülő M0-s híd közelében, a csónakot vezető férfi meghalt, közölte a BRFK.

A holt térből egy motorcsónak vágódott ki, az ütközés elkerülhetetlen volt, mondta a rendőrségnek a Budapest-Bécs között menerendszerűen közlekedő szárnyashajó vezetője.

A szárnyashajó – miután vezetője leengedte a testet a vízre – ráfutott a motorcsónakra, és azt maga alá gyűrte. Mire ki tudták szabadítani, meghalt.

A csónakot vezető férfi egyedül volt a járműben. Az ütközés nem repítette ki a csónakból. A roncsból a férfit a tűzoltók csak a parton - a Szentendrei-szigeten - tudták kiszedni, a helyszínelés még tart. A Vöcsök nevű szárnyashajónak nem esett komoly baja, a rajta lévő utasok sem sérültek meg.

A HavariaPress úgy tudja, a kis motorcsónakkal az M0-s híd építkezése miatt közlekedtek munkások, most azonban csak a vezető volt a csónakban.

Az ügyet a dunai vízirendészeti kapitányság vizsgálja.