Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felfüggesztett börtönt kapott a vak autós

2006.09.11. 19:23
Három hónap felfüggesztett börtönt kapott autóvezetésért Nagy-Britanniában egy vak férfi, aki végig tagadta, hogy bárkit veszélyeztett volna.

A 31 éves, iraki születésű Omed Aziz csaknem egy kilométeren át vezetett autót még április 23-án Oldbury városában balesetmentesen. Nem egyedül ült a kocsiban, az anyósülésről egy iraki barátja segédkezett az irányításban. Az utazásra késő este, 10 és 11 óra körül kerítettek sort.

A 31 éves vak 56 kilométer per órás sebességre is felgyorsított lakott területen egy 405-ös Peugeot-val, ám nem haladhatott túl normálisan, mert némi követés után megállította egy rendőrjárőr, aki azt is furcsának találta, hogy a sofőr nagyon bizonytalanul matat a műszerfalon. Ekkor közölte magyarázón mellette ülő barátja, hogy vak.

Az ügyben hétfőn hirdettek ítéletet. A tárgyaláson a vak készséggel elismerte, hogy jogosítvány nélkül vezetett, és hogy biztosítása sincs autójára, ám azt hevesen vitatta, hogy veszélyt jelentette volna a többi közlekedőre.

Omed Aziz 2003-ban rokkant le egy iraki bombatámadásban. A férfi megvakult, jobb kezén csak három ujja maradt, lábremegéstől szenved, és részlegesen meg is süketült.

Azizt az ítélethirdetésről először kiküldték, mert a bíró sértőnek találta a pólóján lévő feliratot. A pólón ez állt: "B4D MO7H3R FU5K3R", azaz "bad mother fucker".

A bíróság az 520 fontos (210 ezer forintos) havi segélyből élő Azizt 364 font (150 ezer forint) bírság megfizetésére kötelezte, illetve arra, hogyha egyszer az életben jogosítványt akar szerezni (amitől a következő három évben el van tiltva), azt csak szigorított feltételekkel tehesse meg.