Judit
2 °C
7 °C

Előzetesben a földhivatali ügyintézők

2003.09.25. 17:04
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a kilenc ügyintézőt, akik ellen hivatali vesztegetés miatt indult eljárás Budapesten, a Fővárosi Kerületek Földhivatalánál. A döntés nem jogerős, a gyanúsítottak fellebezhetnek.
Az ügyintézőkkel együtt előzetesbe került a vesztegetési ügy három civil gyanúsítottja is, ők a vizsgálat eddigi adatai szerint ingatlannepperként fizették le a hivatali alkalmazottakat.

Veszélyesek a társadalomra és a nyomozásra

A tizenkét gyanúsítottat a Pesti Központi Kerületi Bíróság helyezte előzetes letartóztatásba, vesztegetés bűntette és más bűncselekmények alapos gyanúja miatt.

A bíróság a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyával, valamint összetettségével és a társadalomra való veszélyességével indokolta az előzetes letartóztatás elrendelését.

A bírák szerint feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadon hagyásuk esetén a tárgyi bizonyítékok megsemmisítésével illetve elrejtésével, valamint összebeszéléssel veszélyeztetnék az eljárást.

Fellebezhetnek

A végzés ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek, így az még nem jogerős.

A három vesztegetőt még hétfőn vették őrizetbe, ők kihallgatásukkor elmondták, hogy a földhivatalok több ügyintézője tulajdoni laponként tízezer forintért soron kívül intézte nekik a földhivatali bejegyzéseket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?