Piroska
-2 °C
5 °C

Gépfegyveres leszámolás Újvidéken

2004.10.17. 11:53
Feltételezések szerint az újvidéki Veterniken székelő maffia hajtott végre leszámolást a vajdasági székvárosban. Két fegyveres támadás során hárman meghaltak szombaton este.
Maffialeszámolásra emlékeztető hármas gyilkosság történt szombaton este Újvidéken. Az újvidéki Dnevnik című lap vasárnap internetes oldalán írja, hogy negyedóra eltéréssel két fegyveres támadás történt a vajdasági székvárosban, s a két bűntény valószínűleg összefüggésben van egymással.

Szemtanúk szerint este negyed kilenckor egy ismeretlen személy tüzet nyitott a belvárosban található Freska kávéházra, majd onnan elvitt magával egy pincért, aki állítólag a tulajdonos fivére.

Valóságos golyózáporról beszélnek

Negyedórával később lövöldözés tört ki egy belvárosi lakásban, s ezután egy géppisztolyos férfi futott ki az épületből. Fültanúk valóságos tűzharcról, golyózáporról beszélnek. A lövöldözésben három személy életét vesztette, s egy megsebesült.

A támadó állítólag az Újvidék melletti Veternikből való, amely a Vajdaság-szerte ismert hírhedt veterniki bűnbanda székhelye. Az áldozatok mind a montenegrói Herceg Noviból vagy környékéről valók. Mivel a megtámadott kávéház tulajdonosa is Herceg Noviból származik, az újvidéki lap összefüggést lát a két bűntény között.

A rendőrség keresi a "gyanúsított" támadót. Az áldozatoknak állítólag korábban nem volt dolguk a rendőrséggel.