Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Kísértetpánik az iskolában: 8 halott

2005.10.26. 08:44
Diákcsíny miatt taposták össze a gyerekek egymást egy szecsuáni iskolában kedden, amikor a tanítás végén kialudt a villany, és egy gyerek elkiáltotta magát, hogy jönnek a kísértetek. A hatóságok kizárják, hogy az iskola rossz állapotának köze lenne a tragédiához.

Legalább nyolc diák meghalt és 45-en megsebesültek a kínai Szecsuán (Sichuan) tartományban, amikor egy elemi iskolában pánik tört ki.

A szerencsétlenség még kedden történt Kuangna (Guangna) városában, a tanítás végén. A Huaxi Metropolitan Daily című helyi lap arról számolt be, hogy miközben a diákok lefelé mentek az épület lépcsőjén, kialudt a villany, mire az egyik gyerek elkiáltotta magát: "Jönnek a kísértetek!". Erre pánik tört ki, és a gyerekek összetaposták egymást.

A járási hatóságok egyelőre nem kommentálták ezt a változatot, az ügyben vizsgálatot rendeltek el. Mindazonáltal kizárták azt a feltételezést, hogy az iskola rossz állapota az oka a tragédiának, annál inkább emberi felelőtlenség, hogy egyszerre akarták az összes gyereket kiengedni az iskolából.

A múlt héten ugyanis Hszincsiang-Ujgur (Xinjiang Uygur Zichiqu) autonóm tartományban történt hasonló eset: ott egy lépcső szakadt le a tolongásban, egy gyerek meghalt és 64-en megsebesültek.