Benedek
-5 °C
5 °C

Bódító illat riogatja a manhattanieket

2005.10.28. 21:34
New York rengetegféle bűzt tud produkálni, de amikor a város kezd egy kicsit illatossá válni, a patrioták rögtön veszélyre gyanakodnak. Titokzatos juharszirup-illat terjeng Manhattanben csütörtök óta.

Dél-Manhattan városrész tízmérföldes (17 kilométeres) körzetében élő lakók csütörtök éjszaka riasztották a hatóságokat, hogy igen intenzív, a juharfasziruphoz hasonló szagra lettek figyelmesek.

Az esetről beszámoló New York Times szerint annyi hívás érkezett, hogy a katasztrófaelhárításnak kellett koordinálnia a rendőrség, a parti őrség, a környezetvédelmi hatóságok, illetve a tűzoltóság között, hogy megtalálják a titokzatos illat forrását.

A levegő összetételének vizsgálatakor ugyan nem találtak semmiféle ismert káros anyagot, ám a szag eredetét még mindig homály fedi. A vizsgálatokat még nem hagyták abba.

Egész kellemes

Az ott élők abban sem egységesek, hogy mire hasonlít a rejtélyes, édes és erős illat. A többség juharszirup illatára szavaz, de egyesek vaníliás kávéra, mások frissensült péksüteményre tippelnek.

"Ez olyan, mint a juharszirup. Fánkkal. Vagy süteménnyel" - mondta Arturo Padilla a Timesnak sétálgatva Alsó-Manhattanben. "Egész kellemes."