Alfréd
-2 °C
2 °C

Tanár állt a bombariadó mögött

2003.11.05. 11:11
Az iskola legkiválóbb tanárnője okozott bombariadót egy amerikai iskolában. A pedagógust - aki csupán egy kollégáját akarta megtréfálni - közveszéllyel való fenyegetés vádjával letartóztatták.
Egy negyvenkét éves általános iskolai tanárt tartóztatott le a rendőrség Washington-Reidben, mert egy az iskola bejáratánál hagyott cédulán azt írta, bomba van az iskolában, írja a Daily Press.

A cédulát valójában viccnek szánta a tanár, közölte a rendőrség, de a tréfás kedvű Elisabeth Schuette-et közveszéllyel való fenyegetés vádjával letartóztatta a rendőrség.

A tanárt egyébként egy videokamera buktatta le, amely rögzítette, amikor Schuette kora reggel elhelyezi a cédulát az iskola bejáratánál. A tanár arra számított, hogy egy kollégája fogja majd megtalálni, de végül nem így történt.

A cetlire egy alkalmazott bukkant rá, és rövid időn belül evakuálták az épületet.

A tanárnőt, aki egyébként számos kitüntetés tulajdonosa, és az iskola legjobb tanárjaként tartják számon, egyelőre hivatalában hagyták, ha azonban a rendőrség bűnösnek találja, elbocsátják, mondták el Daily Pressnek az igazgatóságon.