Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
3 °C
8 °C

Főbe lőtte magát a társait leleplező határőr

2003.11.05. 10:57
Öngyilkosságot követett el az a határőr, akinek segítségével két tucat korrupt határőrt leplezett le a katonai ügyészség, írja a szerdai Népszabadság.
A határőr szolgálati pisztolyával garázsában lett öngyilkos, miután előzetesből kiszabadult társai "szabaduló bulijukra" hívták hétfőn este a kollégát.

"Kint vagyunk, bulizunk, nem jössz ide?" - kérdezték tőle telefonon a társak, a férfi ezt követően lőtte főbe magát - állítja a napilap.

A Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője a Népszabadságnak megerősítette a történteket, de a rendőrségi eljárás befejeztéig találgatásokba nem akart bocsátkozni az öngyilkosság körülményeiről.

Nagyüzemi korrupció

Több tucat határőr ellen indult eljárás az öngyilkos határőr információi és vallomásai alapján, többeket közülük előzetes letartóztatásba is helyezett az ügyészség.

A gyanú szerint nagyüzemi méretekben folyt a kérdéses határnál a korrupciós tevékenység: a határőrök pénzért ki- és belépést igazoló pecsétet adtak olyanok útlevelébe, akik meg se fordultak a határnál, de így meghosszabbíthatták tartózkodási engedélyüket, írja a lap.

Az öngyilkos zászlós nem hagyott maga után búcsúlevelet, a rendőrség egyelőre államigazgatási keretek közt folytatja a nyomozást.