Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Kisujjprotézis exjakuzáknak

2004.11.15. 15:21
Szilikonból készít műujjakat egy japán nő azoknak a japán maffiozóknak, akik a bűnbánat jeleként levágják kisujjukat. A protézis segítségével a volt jakuzák könnyebben illeszkedhetnek be a társadalomba, ezért a japán rendőrség kitünettte a kisiparost.
A jakuza, a retteget japán maffia tagjai számára készít kisujj-protéziseket szilikonból oszakai műhelyében Fukusima Jukako.

A japán maffia véres szertartásainak egyike ugyanis, hogy tagjai, ha hibáztak, a bűnbánat jeleként a főnök szeme láttára levágják kisujjukat. A hiányzó kisujj azonban egy életre megbélyegzi őket.

Fukusima már vagy ötszáz volt maffiózónak készített kisujjat, amivel elősegíti a bűnözők társadalmi beilleszkedését. Ezért a múlt héten az oszakai rendőrség díjjal jutalmazta a nőt.

Kínálata egyre bővül: lehet kapni nyáriasan lebarnult és téliesen sápadt protéziseket, sőt, görbéket is azoknak, akik társadalmi felemelkedésük jelképeként golfozni akarnak, s szeretnék elkerülni, hogy műujjuk elálljon az ütőtől.

Gyűrűs ujj a házasság előtt

Egy mesterséges ujjpercért átszámítva 1100 eurót kér az asszony - ebből az egykori Jakuza-tagoknak árengedményt ad -, s az árban már benne foglaltatnak a ráncocskák, a bőrön áttetsző erek és az esetleges pigmentfoltok is. Legalább három alkalommal kell próbálni, mire elkészül a tökéletesen illeszkedő ujjperc.

A négy gyermekes férjes asszony azonban csak a volt maffiózókból nem tud megélni. Ezért ujjakat, kezeket, kebleket, füleket, orrokat és arcokat is készít olyanok részére, akik baleset, vagy betegség következtében valamilyen módon eltorzultak.