Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Őrizetbe vették a hármas balesetet okozó BMW vezetőjét

2003.11.21. 13:21
Elfogta, és őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki BMW-jével egy spontán gyorsulási verseny közben balesetet okozott. A balesetben megsérült egy terhes nő, akinek magzata a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe. A férfit egy angyalföldi panzióban vették őrizetbe, a kihallgatáson kiderült, október végén már résztvevője volt egy cserbenhagyásos karambolnak.
Elfogták és őrizetbe vették a rendőrök azt az ámokfutót, aki autójával súlyos balesetet okozott Budapesten. A sofőr kedden este, tíz óra körül egy Alfa Romeóval versengett, ezáltal idézve elő a hármas karambolt. A karambolban egy terhes nő és barátja szenvedett súlyos sérüléseket, sőt a fiatalasszony utóbb el is vetélt. A BMW sofőrje elmenekült a helyszínről, ellene ezért a rendőrség körözést bocsátott ki.

Egy panzióban bujkált

A rendőrség arról tájékoztatta az Indexet, hogy a 23 éves férfit egy panzióban találták meg, a baleset helyszínéről vele együtt elmenekülő nőt ugyanakkor már csütörtökön elkapták.

A nyomozás részleteit ismertetve Boros Gábor parancsnok elmondta, hogy még a baleset napján egy férfi jelentkezett a rendőrségen azzal, ellopták az autóját. Amíg ő az autója csomagtartójából pakolt ki, "egy zselézett hajú férfi" beugrott a járó motorú autóba és elszáguldott.

Miután kiderült, hogy az "ellopott" és a balesetet okozó gépkocsi egy és ugyanaz, a rendőrök "elővették" a bejelentőt, aki elárulta, hogy valójában kölcsönadta egy barátjának az autót. Ez a barátja kérte meg arra, hogy mondja a rendőröknek azt: ellopták az autót. A rendőrök a bejelentő által megadott különféle becenevek alapján jutottak el a gázolóhoz.

Három hét alatt két cserbenhagyás

A férfi becenevét a rendőrök azért ismerték, mert október végén a Szigony utca és a Baros utca sarkán már okozott egy balesetet, akkor autójával egy taxisnak ütközött, és akkor is, csakúgy, mint most - két másik barátjával együtt - elmenekült a helyszínről. Később elkapták, ám nem vették őrizetbe.

Boros Gábor szerint a kábítószer-fogyasztást igen, ám a férfi ittaságát a baleset időpontjában nem lehet kizárni. A két baleset miatt akár 7,5 évet is kaphat a cserbenhagyó gázoló. A férfi jelenleg hallgatják ki a rendőrök.

Gyorsultak

A rendőrségi vizsgálat adatai szerint a BMW és egy Alfa Romeo sofőrje vetélkedni kezdtek a Podmaniczky utcában. A csaknem százas tempóval haladó két kocsi a Bajza utca kereszteződése közelében összeütközött, majd mindketten nekicsapódtak egy Skodának.

A balesetet az okozta, hogy a Dózsa György út felé haladó versengők egyikének elfogyott a sávja, ezért erőszakosan próbált befurakodni a másik elé, amelyet a másik nem engedett, ezért összeütköztek.

A két irányíthatatlanná vált autó nagy sebbességgel csapódott a kereszteződésből kikanyarodó Skodának, ami ettől a egy villanyoszlopnak vágódott.

A helyszínen maradt Alfa utasai sértetlenül úszták meg a balesetet, a BMW vezetője és utasa pedig segítségnyújtás nélkül elmenekült a helyszínről.