Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Magyar bankrablót fogott az osztrák rendőrség

2003.12.31. 15:43
Pokolgépnek látszó tárggyal, valamint riasztópisztollyal rabolt ki két bankot Ausztriában egy magyar állampolgárságú nő, akit végül elfogott az osztrák rendőrség. A nő társa még szökésben van.
Két bankrablás után tett ártalmatlanná egy magyar bankrabló nőt az osztrák rendőrség.

Tízezer eurót zsákmányolt

Az APA osztrák hírszolgálati iroda szerdai beszámolója szerint a bankrablót kedden vették őrizetbe Bécsben, és elfogásakor figyelmeztető lövés is dördült. A tettesről csak annyit tudni, hogy 22 esztendős, és rablásait egy társával követte el, akinek sikerült elszöknie az osztrák igazságszolgáltatás elől.

A magyar nő az első bankrablást még december 9-én követte el, amikor egy pokolgéputánzattal valamint gázspray-vel felfegyverkezve besétált a Bécs melletti Kierling egyik bankjába, és pénzt követelő, fenyegető üzenetet nyújtott át az egyik bankalkalmazottnak. A nő itt 9250 euróhoz jutott, majd társával együtt kereket oldott.

Felrobbantak a pénzeszsákok

Az elfogásához vezető második rablását december 30-án délután követte el Gablitz egyik bankfiókjában. Itt is írásban követelt pénzt, majd a bankalkalmazottak megfélemlítésére egy riasztópisztolyt is előrántott.

A bank pénztárosa robbanó töltettel preparált zacskóban átadott a magyar nőnek 16 215 eurót, s meg tudta figyelni, hogy a nő egy külföldi rendszámú Skoda Fabiával Bécs irányába hajtott el. A preparált zacskó a bankrabló autójában fel is robbant.

Az osztrák fővárosnál már várták a rendőrök a párost, amelynek megállításához figyelmeztető lövést is leadtak. A bankrablásokhoz hosszú fekete parókát viselő nőt lefülelték, társa azonban el tudott menekülni. Gépkocsiját röviddel később megtalálták, de a férfi még szökésben van.