Verekedett a román kormányszóvivő

2009.02.09. 11:51
Kétszáz lejes bírságot szabtak ki a román kormány szóvivőjére, mert eddig tisztázatlan körülmények között verekedésbe keveredett egy lokálban.

Verekedésbe keveredett a román kormányszóvivő egy kolozsvári lokálban - írják a román lapok. Rares Niculescu azt állítja: őt és társait megttámadták a helyiséget felügyelő biztonsági cég alkalmazottjai, ezt azonban cáfolja a rendőrség. A szóvivőt és két társát fejenként 200 lejes, vagyis megközelítőleg 14 ezer forintos összegre bírságolták.

Az EP képviselői tisztségét kormányszóvivőségre felcserélő Niculescu elmondása alapján a biztonságiak már a lokálba beléptükkör beléjük kötöttek. A rövid szóváltást máris kisebb verekedés követett a szóvivő és három társa illetve a nyolc biztonsági között. Távozni sem tudtak a lokálból, be kellett várniuk a kihívott rendőrséget. Niculescut egyik társának egyébként a térde is kificamodott.

A rendőrség álláspontja szerint nem a biztonságiak okozták az öszetűzést, ezért rendbontás miatt kénytelenek voltak megbírságolni a mulatni induló társaságot, annak tagjai ugyanis hangoskodtak és fenyegetőztek, miután érkezésükkor nem találtak szabad asztalt.