Fél arcát leharapta egy csimpánz

2009.02.19. 11:49
Orrát, szemeit és állkapcsát is elvesztette egy stamfordi asszony, akire barátnője otthon tartott 90 kilogrammos csimpánza támadt rá hétfőn este. A nő életét több órás műtéttel sikerült megmenteni, de állapota továbbra is kritikus. Egy korábban a környéken élő lakos szerint a majom már őt is megharapta 1996-ban, de a rendőrség akkor nem kezelte az ügyet megfelelően.

Mentősök elmondása alapján orrát, szemeit és állkapcsát is elvesztette a hétfőn életveszélyes állapotban kórházba szállított Charla Nash, akit egyik barátnője csimpánza harapott meg többször is a Connecticut államban található Stamford településen. Az 55 éves asszony állapotát szerdán kritikusnak, de stabilnak mondták. Az áldozat ikertestvére, Mike Nash szerdán elcsukló hangon köszönte meg annak a négytagú orvoscsoportnak az erőfeszítéseit, ami a támadást követően több mint hét órán keresztül küzdött Charla életéért, írja a Daily News.

A barátnőjéhez vendégségbe érkező asszony éppen ki akart szállni az autójából, amikor a 90 kilogrammos Travis megharapta az arcát és a kezét. A rendőröket Sandy Herold, a majom gazdája értesítette, aki egy konyhakéssel próbálta távol tartani a megvadult állatot áldozatától. A megvadult csimpánz a kiérkező két rendőrre is rátámadt, erre egyikük lelőtte az állatot.

A 14 éves majom a Daily News szerint lyme kóros volt, és Xanaxot is beszedett. Továbbra sem tisztázott azonban pontosan, hogy miért vadult meg az állat. Szomszédok szerint a csimpánzot már évekkel korábban el kellett volna távolítani Herold otthonából.

A korábban a környéken élő Leslie Mostel-Paul a Daily News-nak elmondta, hogy Travis még 1996 novemberében megharapta a kezét , amikor megpróbálta megsimogatni a majmot egy orvosi rendelőnél. Mostel-Paul elmondása szerint értesítette a rendőrséget, azonban szerinte nem foglalkoztak érdemben az üggyel. „Ha a rendőrség tette volna a dolgát, ez a nő most nem feküdne az intenzíven. Nem szabadott volna otthon tartani" - mondta.