Kiheréltek egy férfit Szabadkán

2009.02.19. 10:39 Módosítva: 2009.02.19. 17:41
Az áldozat magyar nemzetiségű, a rendőrség szerint rablótámadás történt. Szabadkán több brutális bűncselekmény történt az elmúlt hetekben.

Szabályosan kiheréltek egy férfit kedden este Szabadkán, a Sándor (Aleksandrovo) nevű városrészben, írja a Magyar Szó című vajdasági napilap.

A rendőrség szerint rablók támadták meg az oromi P. Károlyt, de nem vettek el tőle semmit. Az nem derült ki, miért bántalmazták ilyen brutálisan a 43 éves férfit, aki a saját lábán ment be a szabadkai kórház sürgősségi osztályára. Megműtötték, állapota stabil, de élete végéig hormonkezelésre szorul.

Selymesi Nándor, a kórház urológus szakorvosa a Duna Televízió tudósítójának azt mondta, szakszerűen távolították el a heréket, mert ha valaki nem ért hozzá, akkor csak levágja a bőrt, és ezzel nagy vérzést okoz. "Praxisom során én még ilyet nem láttam" - mondta Selymesi Nándor.

Az eset kapcsán eddig nem merült fel, hogy a támadók etnikai indíttatásból követték volna el a bűncselekményt. A Duna TV szerint négyen voltak és símaszkot viseltek.

Az elmúlt hetekben jelentősen nőtt a brutális bűncselekmények száma az észak-bácskai nagyvárosban. Szombat hajnalban az egyik legforgalmasabb utcán hasba szúrták Miladin Krstićet, a Spartacus kosárlabdacsapat játékosát. Állapota stabil, valószínűleg már csütörtökön hazamehet.

Krstić Magyar Szónak elmondta: úgy érzi, senki sincs biztonságban, ha valaki elmegy szórakozni, nem biztos, hogy épségben hazaér.

Szabadka polgármestere kora délután a közbiztonság helyzetéről tárgyalt a rendőrkapitánnyal és a kerületi bíróság elnökével. A Magyar Szó tudósítója szerint megállapodtak arról, hogy a rendőrségen belül egy úgynevezett intervenciós állomást hoznak létre, ami csak a bűnözéssel foglalkozna. A visszaeső bűnözők ügyében gyorsított eljárással döntenek majd, a vizsgálóbírók vasárnap is ügyelnek. Saša Vučinić polgármester úgy fogalmazott, "eljött az utolsó utáni pillanat, lépni kell".