Kiskunlacháza: tízmilliót kap a nyomravezető

2009.02.20. 11:46
A rendőrség 336 embert hallgatott meg, és 92 embertől vett DNS-mintát a kiskunlacházai gyilkosság ügyében. Az országos rendőrfőkapitány az eddigi 1 millió forintos nyomravezetői díjat 10 millió forintra emelte.

Az országos rendőrfőkapitány 10 millió forintra emelte a nyomravezetői díjat a kiskunlacházai gyilkosság ügyében, mivel az eddigi 1 milliós díj nem hozott eredményt, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodája. Bencze József hetente számoltatja be a megyei főkapitányt az ügy állásáról.

Az ügyben a főkapitány véleménye szerint szakszerű és nagy intenzitású nyomozás folyik. Mivel a nyomozást kiszélesítik, ezért a főkapitány arról is döntött, hogy a nyomozócsoportot a Nemzeti Nyomozó Iroda négy nyomozójával egészítik ki. Az értékelő-elemző munkában pedig további segítséget adnak az ORFK munkatársai.

A 10 fős nyomozócsoport eddig 336 embert hallgatott ki, 92 embertől vettek DNS-mintát. A vizsgálati eredmények alapján 64 ember zártak ki a lehetséges elkövetők közül. 28 DNS-mintát még vizsgálnak, 12 embert poligráffal, hazugságvizsgálóval is kikérdeztek.

2008. november 23-án egy 14 éves kiskunlacházai lány eltűnését jelentették be a szülei. A holttestet még aznap este megtalálták a város mellett, egy erdős területen.