Megúszta a börtönt a könyvtárnak tartozó

2009.02.22. 08:56 Módosítva: 2009.02.22. 08:57
Mégsem kerül börtönbe az az amerikai nő, akit letartóztattak, mert nem vitt vissza idejében egy könyvet egy könyvtárnak.

A 39 éves asszony tavaly áprilisban vett ki egy könyvet egy iowai könyvtárból, és azóta nem vitte vissza. Nem valami ritka, igen értékes kötetről van szó, hanem egy 13 dollár 95 centes (3 ezer forintos) könyvről. A könyvtár a kölcsönzés lejárta után többször is megpróbált postán és telefonon kapcsolatba lépni a nővel, sikertelenül. Az intézmény ezután a rendőrséghez fordult, tavaly szeptemberben egy rendőr ki is ment a nő lakcímére, de a könyv ezután sem került vissza a könyvtárba.

A napokban Buchanan megye rendőrsége elunta a dolgot és éjszakai akció keretében lecsapott a nőre. Bevitték a kapitányságra és lopás címén eljárást indítottak ellene. Másnap azonban már el is engedték, mert a hölgy kifizette a 250 dollár óvadékot. A nő ellen azóta ejtették ellene a vádat, viszont meg kell fizetnie 50 dollár perköltséget, a könyvtárnak 13 dollár 95 cent kártérítést, és vissza kell vinnie a könyvet.