Nem találták Ophélie nyomát a Lánchídon

2009.02.23. 09:52 Módosítva: 2009.02.23. 10:20
A Csepel szigetnél holtan talált Ophélie Bretnacher táskája mellett a Lánchídon hányásnyomok is voltak, ám ezek nem diáklánytól származtak. A rendőröknek más, Ophélie-re utaló nyomot sem sikerült rögzíteniük a hídon, írja a Blikk. A Népszabadság arról ír, hogy a lány összeveszett szüleivel és valószínűleg depressziós is volt, ami magyarázhatja öngyilkosságát.

Nincsenek arra utaló nyomok a Lánchídon, hogy Ophélie Bretnacher a hídról beugrott volna a Dunába, annak ugyanis nyoma maradt volna a hídon is és a testén is, írja a Blikk. A Budapesten tanuló, 22 éves francia diáklány tavaly december 4-én tűnt el a Lánchídnál. Holttestét február 12-én találták meg a Csepel szigetnél.

A Blikk felidézi, hogy a lány táskáját december 4-én a pesti oldalon, az első pillér kiugróján találták meg. A táska mellett hányásnyomokat is találtak, ezek azonban nem lánytól származtak. A minták elemzése után nemcsak az derült ki, hogy nem a francia diáktól származik a hányadék, de az is, hogy az az eltűnés éjszakájához képest jóval korábban került a hídra - mondta a Blikknek Bodnár Zsolt, a BRFK bűnügyi főigazgatója.

A BRFK-n felállított külön nyomozó csoport egy teljes napot szánt a Lánchíd átvizsgálására. A térfigyelő kamerák képein látható, hogy a lány nem viselt kesztyűt. Az ujjlenyomat-szakértők beporozták az egész hidat, az aszfaltról még a port is felporszívózták, de nem találtak sem ujjlenyomatot, sem a lánytól származó elemi szálakat vagy DNS-mintákat.

A rendőrség szerint a lánynak a híd korlátját nem kellett megfognia, mert az elég alacsony ahhoz, hogy akár az egyensúlya elvesztésétől átforduljon rajta. Egy peremre is felállhatott, amelyről még könnyebb kizuhanni. A sodrásiránnyal szemben azonban az öngyilkosok nem szoktak a Dunába ugrani.

A Népszabadság szerint Ophélie decemberi eltűnése előtt állítólag összeveszett szüleivel. Budapesten akart maradni és a Franciaországban rá váró gyakornoki állást is vissza akarta utasítani, de ezt szülei ellenezték.

A lap szerint Ophélie öngyilkosságára magyarázatot adhat a szüleivel való vita, amelyről egyébként a rendőrség nem tud. Korábbi hírek szerint a lány laptopjáról a család több fájlt törölt. Ophélie szülei annyit ismertek el, hogy egy fotót töröltek, amelyen Ophélie egy hatalmas korsó sörrel pózolt Prágában. Nem akarták, hogy bárki "alkoholistának" nézze lányukat.

Több jel utal a francia lány súlyos depressziójára. Ophélie II. kerületi albérlete nagyon elhanyagolt képet mutatott, amikor a nyomozók átvizsgálták: penészes élelmiszermaradékok kerültek elő a szétszórt holmik közül. A lap szerint a depresszióra utal a lány alkoholfogyasztása is: a lány az eltűnése előtti órákban hét sört és ugyanannyi felest ivott meg, nem először tett így, de állítólag jól bírta a szeszt.