Ötvenméteres zuhanást élt túl egy férfi

2009.03.12. 06:51 Módosítva: 2009.03.12. 07:06
Az öngyilkos-jelölt a Niagara-vízesésnél ugrott a mélybe, de csak könnyebben sérült meg. Amikor a mentők ki akarták emelni, elúszott előlük.

Több mint ötvenméteres zuhanást élt túl egy amerikai férfi, aki valószínűleg öngyilkosságot akart elkövetni a Niagara-vízesésnél - közölte a kanadai rendőrség.

Egy turista tett bejelentést telefonon a rendőrségnél, hogy egy férfi felmászott a mellvédre, és levetette magát az 51 méteres mélységbe, a Niagara folyóba.

Az eset a kanadai-amerikai határon elterülő, a világ egyik leglátogatottabb természeti csodájának számító vízesésrendszer 640 m széles, patkó alakot formáló óriászuhatagánál, a Horseshoe Fallnál történt, ahol másodpercenként 2,5 millió liter víz zúdul alá.

A férfi szemtanúk szerint elúszott a mentők elől, akik ki akarták emelni a jéghideg vízből. Végül fejsérüléssel, kihűlt állapotban szállították kórházba.

2003 októberében történt egy hasonló eset a Niagara-vízesésnél: akkor egy amerikai turista akart öngyilkosságot elkövetni, leugrott, de túlélte a zuhanást.