Négyszer raboltak a gázpisztolyos fosztogatók

2009.03.13. 19:04 Módosítva: 2009.03.14. 00:01
Késő este önként jelentkezett a BRFK Teve utcai épületében P. László, akinek társát, a négy gázpisztolyos rablással összefüggésbe hozott Sz. Miklóst már korábban elfogták

Az elkövetők csütörtök este a Budapest, VII. kerületi Wesselényi utcai szórakozóhelyen egy férfit a gázpisztollyal arcon lőttek, miközben az egyik alkalmazottat a bevétel átadására szólították fel. A mentők súlyos sérüléssel szállították kórházba az arcon lőtt vendéget.

Feltehetően ugyanez a két férfi nem sokkal később egy XIV. kerületi szórakozóhelyre ment, ahol az ott szórakozó vendégektől összeszedték a mobiltelefonokat, miközben a gáz-riasztó pisztollyal többször is megfenyegették őket, majd elmenekültek a helyszínről.

Éjfél körül a II. kerület Csalogány utca egyik szórakozóhelyére mentek be, ahol az alkalmazottat szintén megfenyegették a gázpisztollyal és a bevétel átadására kényszerítették, majd a helyszínről elmenekültek.

Ezután feltételezések szerint visszatértek a VII. kerületbe, egy Klauzál téri élelmiszerüzletben megfenyegették az alkalmazottat és a bevétel átadására kényszerítették. A bűncselekmény során az üzletbe éppen belépő vásárló felé a náluk lévő gázpisztolyból két lövést adtak le. A lövés során a sértett könnyű sérülést szenvedett, majd a helyszínről elmenekültek.

A hatóságnak sikerült azonosítani a két feltételezett elkövetőt, Sz. Miklóst és P. Lászlót, akikről a rendőrség honlapján képeket is közöltek. Késő este Kalyó László sajtóügyeletes elmondta: "SZ.M.-et a rendőrség akciócsoportja a VIII. kerületben elfogta, a gyanúsítottnál megtalálták a bűncselekmények elkövetésekor használt gáz riasztópisztolyt, P. L. önként jelentkezett a BRFK Teve utcai épületében."