Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Terjed a bárányhimlő a Dél-Alföldön

2009.03.20. 17:58
Főleg 3-5 év közötti gyerekek kapják el a vírust. Lehet kérni ellene oltóanyagot, de az nem nyújt teljes védelmet.

Ugrásszerűen megnőtt a bárányhimlős gyerekek száma a Dél-Alföldön. A vírusos fertőzésből két hét alatt gyógyulnak ki, ám a szövődmények miatt van, hogy egy hónapig sem járhatnak óvodába. Az ország más pontján nincs tömeges megbetegedés.

A bárányhimlőt leginkább a 3-5 éves gyerekek kapják el. Esetlegesen szövődményként tüdőgyulladás, vagy agyhártyagyulladás is kialakulhat, de ez nagyon ritkán fordul elő - mondta Tombácz Zsuzsanna, a ÁNTSZ Dél-Alföldi Regionális Igazgatóságának járványügyi osztályvezetője.

Az elmúlt két évben nem volt bárányhimlő-járvány a Dél-Alföldön. A betegség ellen van védőoltás, az azonban nem nyújt teljes védelmet. A szakemberek azt mondják, akit beoltottak, könnyebben meggyógyul és a betegségnek nem marad szövődménye.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Hírek