Kürtjével ijesztette el a betörőket

2009.03.26. 20:19 Módosítva: 2009.03.26. 20:19
Egy idős brit férfi a vészhelyzetekre bekészített kürtjével futamított meg két betörőt, akiket később elkaptak a rendőrök.

Egy kis kürt segítségével sikerült megfutamítania két betörőt egy 78 éves brit férfinak, írja a Telegraph. A két férfi szerdán éjjel három körül egy ablakon át hatolt be a házba, azonban végül üres kézzel távoztak.

horn

"Az ágyban feküdtem, amikor meghallottam, hogy betörték az ablakot, és férfiak beszélgetnek. Először azt hittem, csak álmodok" - mondta az egyedül élő bácsi. De nem sokáig habozott, azonnal a direkt vészhelyzet esetére az egyik párnára bekészített kürtért nyúlt.

Kilépett a hálószobájából, és az egyik fiatal fejéhez közel jó erősen megfújta a hangszert. "Teljesen összezavarodott, mindketten bepánikoltak, és kiszaladtak a bejárati ajtón."

Alex West még szinte pizsamában üldözőbe is vette a behatolókat, de aztán inkább kihívta a rendőrséget. A rendőrök végül elkapták a két betörőt, és még meg is dícsérték a bácsit bátor fellépéséért.

Az idős férfi azért szerezte be a kis kürtöt, mert több közeli házba is betörtek az elmúlt hónapokban. "Ez a legjobb vészjelző, a szomszédok most már mindig tudják, ha bajban vagyok" - mondta West.