Most már tényleg itt a tavasz

2009.03.27. 16:33
A következő napokban folytatódik a tavasz, éjszaka sem lesz hideg, napközben kifejezetten melegre kell számítani. Vasárnap és hétfőn esni fog az eső, szombaton, illetve keddtől viszont napsütéses lesz az idő.

Átmenetileg biztosan el lehet tenni a téli kabátokat, bár statisztikailag április második feléig még előfordulhat, hogy lehűl a hőmérséklet, a következő napokban azonban bizonyára nem lesz rá szükség, mondta kérdésünkre Reisz András meteorológus, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Pénteken éjjel már nem hűl le jelentősen a hőmérséklet, szombat reggel 5-6 fok várható. Napközben kellemes, enyhe tavaszi idő lesz, délután 15 fokra kell számítani. Kisebb eső néhol előfordulhat, de számottevő csapadék biztosan nem lesz.

Vasárnap esősre fordul az időjárás, a szombatihoz képest alacsonyabb lesz a hőmérséklet, de hidegre azért nem kell számítani, 10-11 fok várható. Hétfőn folytatódik a felhős, esős idő, keddtől azonban visszatér a napsütés, csütörtökön és pénteken akár a 18-19 fokot is elérheti nappali csúcshőmérséklet.