Lenke
17 °C
29 °C

Kiraboltak egy magyar diplomatát Mexikóvárosban

2009.04.01. 10:08
A nagykövetség gazdasági felelőse 9 ezer euróval sétált, amikor megtámadták. Az egyik rablót elkapták, a pénz is meglett.

Kilencezer eurót rabolt el egy magyar diplomatától két motoros bűnöző Mexikóvárosban, de nem jutottak messzire a zsákmánnyal, a nyomukba eredő rendőrjárőr egyiküket a pénzzel együtt elfogta - jelentette egy mexikói hírportál.

A mexikói magyar nagykövetség gazdasági felelősét kedden délután támadták meg a mexikói főváros Bosque de Las Lomas negyedében. A diplomata egy bankfiókban járt, ahonnan gyalog indult vissza hivatalába a fölvett 9 ezer euróval. A két motoros rabló egy útkereszteződésben útját állta, egyikük fegyvert fogott rá, és elragadta a pénzt.

Egy közelben lévő rendőrjárőr azonnal üldözőbe vette a tetteseket. A hajsza közben az egyik rabló lecsúszott a motorról, és a pénzzel együtt az útra esett. A 20 éves bűnözőt őrizetbe vették, társa elmenekült.

A mexikói hatóságok értesítették a magyar nagykövetséget a történtekről, és megerősítették, hogy a 42 éves diplomata nem sérült meg a támadásban - írta a jornada.unam.mx hírportál.