Nyilvánosságra hozzák a gyorshajtókról készült képeket

2009.04.02. 11:54
Vas megyében megelégelték a sebességkorlátot túllépők számát, és úgy döntöttek, minden hónapban traffipax-fotókat közölnek a legnagyobb kihágókról.

Mostantól minden hónap elején, fotókkal illusztrálva nyilvánosságra hozzák az előző hónap kirívó szabálysértéseit Vas megyében. A márciusi eseteket csütörtökön közölték. Lakott területen kívül 163 km/órával száguldozott a leggyorsabb sofőr - a megengedett 90 km/óra helyett. A 86-os főúton, Zanat térségében rögzítette a szabálysértést a rendőrség. Az üzembentartó 90 ezer forint közigazgatási bírságra számíthat.

Lakott területen belül három, különösen felelőtlen száguldozót is lefüleltek a rendőrök. A sofőrök nemcsak önmagukat veszélyeztették, hanem a többi közlekedőt - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szombathelyen a Sólyom utcában a megengedett 50 km/óra helyett 126 km/órával mértek be egy Volvót. Ezért 130 ezer forint bírság jár. Hasonló büntetésre számíthat az a sofőr is, aki a Körmendi úton 107 km/óra sebességgel autózott. Az utóbbi tetézte a bűnét azzal, hogy százzal hajtott át a zebrán. A harmadik esetben, mindössze 5 percen belül - szintén a szombathelyi Körmendi úton - ugyanaz a sportkocsi kétszer is elszáguldott a traffipax előtt. Igaz, másodszorra már visszafogottabb volt a sofőr: az először mért 105 km/órás sebességét 86 km/órára csökkentette. A bírság ebben az esetben is 130 ezer forint.

Az áprilisi rekordokat várhatóan május elején közlik a vas megyei rendőrök. Abban bíznak, hogy ez majd elrettenti a sofőröket a gyorshajtástól.