Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyilvánosságra hozzák a gyorshajtókról készült képeket

2009.04.02. 11:54
Vas megyében megelégelték a sebességkorlátot túllépők számát, és úgy döntöttek, minden hónapban traffipax-fotókat közölnek a legnagyobb kihágókról.

Mostantól minden hónap elején, fotókkal illusztrálva nyilvánosságra hozzák az előző hónap kirívó szabálysértéseit Vas megyében. A márciusi eseteket csütörtökön közölték. Lakott területen kívül 163 km/órával száguldozott a leggyorsabb sofőr - a megengedett 90 km/óra helyett. A 86-os főúton, Zanat térségében rögzítette a szabálysértést a rendőrség. Az üzembentartó 90 ezer forint közigazgatási bírságra számíthat.

Lakott területen belül három, különösen felelőtlen száguldozót is lefüleltek a rendőrök. A sofőrök nemcsak önmagukat veszélyeztették, hanem a többi közlekedőt - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szombathelyen a Sólyom utcában a megengedett 50 km/óra helyett 126 km/órával mértek be egy Volvót. Ezért 130 ezer forint bírság jár. Hasonló büntetésre számíthat az a sofőr is, aki a Körmendi úton 107 km/óra sebességgel autózott. Az utóbbi tetézte a bűnét azzal, hogy százzal hajtott át a zebrán. A harmadik esetben, mindössze 5 percen belül - szintén a szombathelyi Körmendi úton - ugyanaz a sportkocsi kétszer is elszáguldott a traffipax előtt. Igaz, másodszorra már visszafogottabb volt a sofőr: az először mért 105 km/órás sebességét 86 km/órára csökkentette. A bírság ebben az esetben is 130 ezer forint.

Az áprilisi rekordokat várhatóan május elején közlik a vas megyei rendőrök. Abban bíznak, hogy ez majd elrettenti a sofőröket a gyorshajtástól.