Megdőlt a melegrekord Újpesten

2009.04.10. 15:05 Módosítva: 2009.04.10. 16:13
A jövő hét közepéig sok napsütés lesz, bár a hétvége az északkeleten élőknek hozhat némi meglepetést.

Megdőlt a budapesti melegrekord: kora délután Újpesten 25,8 fokot mértek, mondta Bozóky István meteorológus a Kossuth Rádiónak. Ez majdnem egy fokkal több, mint az ezen a napon eddig mért legmagasabb hőmérséklet.

Szinte az egész országban marad az ilyenkor szokásosnál melegebb idő, csak az északkeleti megyékben csökken néhány fokkal a hőmérséklet - mondta az Index kérdésére Bozóky István, az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletes munkatársa.

Húsvétkor sok napsütés lesz, 20-25 fokos délutáni hőmérséklettel, északkeleten azonban 17-18 fok valószínű, az ott élők záporokra, zivatarokra készülhetnek. „Gócokban jelentős mennyiségű csapadék eshet, a délkeleti szél zivatarban átmenetileg viharossá erősödik" - figyelmeztet Bozóky István.

Hétfőtől már mindenhol a derűs égbolt lesz a jellemző, de keddtől csípősebb reggelek várnak ránk, 2-7 fokig hűl a levegő. A maximum továbbra is 20 fok körül alakul.

A frontok elkerülnek bennünket, de az átlagosnál melegebb idő kedvezőtlenül hat az arra érzékenyekre. A többnyire száraz idő miatt nő a szállópor-koncentráció, ami növelheti a légzőszervi panaszokat.