Judit
2 °C
7 °C

Jégkrémes autóval szállította az illegális szeszt

2009.04.11. 10:24 Módosítva: 2009-04-11 10:58:35
A bajai férfi speciálisan átalakított hűtőkocsijával 600 liter alkoholt terített Szerencs környékén, jégkrémes álruhában.

Speciálisan átalakított jégkrémes autóval terítette az illegális szeszt az a bajai férfi, akit Szerencsen fogtak el a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai. A vámosok az autó hűtőkamrái közt kisebb kannákból összehegesztett tárolót találtak, a leeresztő csapra pedig a hátsó rendszámtábla mögött bukkantak rá.

Elfogásakor több, mint 600 liter szeszt próbált meg elszállítani a férfi megrendelőjének. Az autó 38 éves tulajdonosát a pénzügyőrök őrizetbe vették. Ellene jövedéki orgazdaság bűntette miatt indítottak eljárást.

A vámosoknak a Vám- és Pánzügyőrség nyilatkozata szerint az tűnt fel, hogy a szerencsi utcában még soha nem árultak jégkrémet. Igazoltatták az autó vezetőjét, majd átnézték a hűtőkamrákat. A kocsi látszólag teljesen üres volt, de a megszokottnál valamivel kisebbek voltak a hűtőkamrák.

Átvizsgálták az autót, és a hátsó rendszámtábla mögött egy titkos csapra bukkantak. Kiderült: egy több száz literes tárolót alakított ki a tulajdonos a kamrák között. Az eljárás során összesen 640 liter, csaknem 96 százalékos szeszt csapoltak le a titkos tárolóból a vámosok.

A több mint kétmillió forint értékű árut és a speciálisan átalakított szállítóautót lefoglalták. Az autó vezetője és egyben tulajdonosa ellen pedig jövedéki orgazdaság bűntette miatt indítottak eljárást.

A gyanúsított a vámosoknak azt állította: nem tudja hogyan került autójába a titkos tároló, vallomást azonban nem tett. Mivel a férfi ellen korábban is indítottak már eljárást hasonló bűncselekmények miatt, ezért őt őrizetbe vették.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?