Jégkrémes autóval szállította az illegális szeszt

2009.04.11. 10:24 Módosítva: 2009.04.11. 10:58
A bajai férfi speciálisan átalakított hűtőkocsijával 600 liter alkoholt terített Szerencs környékén, jégkrémes álruhában.

Speciálisan átalakított jégkrémes autóval terítette az illegális szeszt az a bajai férfi, akit Szerencsen fogtak el a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai. A vámosok az autó hűtőkamrái közt kisebb kannákból összehegesztett tárolót találtak, a leeresztő csapra pedig a hátsó rendszámtábla mögött bukkantak rá.

Elfogásakor több, mint 600 liter szeszt próbált meg elszállítani a férfi megrendelőjének. Az autó 38 éves tulajdonosát a pénzügyőrök őrizetbe vették. Ellene jövedéki orgazdaság bűntette miatt indítottak eljárást.

A vámosoknak a Vám- és Pánzügyőrség nyilatkozata szerint az tűnt fel, hogy a szerencsi utcában még soha nem árultak jégkrémet. Igazoltatták az autó vezetőjét, majd átnézték a hűtőkamrákat. A kocsi látszólag teljesen üres volt, de a megszokottnál valamivel kisebbek voltak a hűtőkamrák.

Átvizsgálták az autót, és a hátsó rendszámtábla mögött egy titkos csapra bukkantak. Kiderült: egy több száz literes tárolót alakított ki a tulajdonos a kamrák között. Az eljárás során összesen 640 liter, csaknem 96 százalékos szeszt csapoltak le a titkos tárolóból a vámosok.

A több mint kétmillió forint értékű árut és a speciálisan átalakított szállítóautót lefoglalták. Az autó vezetője és egyben tulajdonosa ellen pedig jövedéki orgazdaság bűntette miatt indítottak eljárást.

A gyanúsított a vámosoknak azt állította: nem tudja hogyan került autójába a titkos tároló, vallomást azonban nem tett. Mivel a férfi ellen korábban is indítottak már eljárást hasonló bűncselekmények miatt, ezért őt őrizetbe vették.