Segítségnyújtás elmulasztásával vádolják a gázoló osztrák rendőrt

2009.04.11. 10:48 Módosítva: 2009.04.11. 11:40
A részeg gyalogos az út közepén sétált, az osztrák rendőr nem tudott idejében fékezni. A gázolás után elmenekült a helyszínről.

Lezárult a gázolással gyanúsított osztrák rendőr elleni nyomozás Magyarországon

Lezárult a nyomozás Magyarországon a gázolással gyanúsított burgenlandi rendőr ügyében, a hatóság segítségnyújtás elmulasztása címén nyújtott be ellene vádemelési javaslatot - írta szombati számában a Kurier.

A osztrák napilap kiemeli, hogy a gyanúsított ellen egyidejűleg Ausztriában is eljárás folyik, ott gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával tettek vádemelési javaslatot ellene. Az ügy tárgyalására kijelölt bíró további szakértői véleményeket kért.

A lap internetes kiadása Kocsis Tündét, a megyei rendőrség szóvivőjét idézve arra is kitér, hogy a magyar szakértői vélemény szerint a 34 éves rendőr nem tudott idejében fékezni, mert az ittas állapotban lévő, sötét színű ruhát viselő áldozat a 85-ös főút közepén gyalogolt.

A rendőr tavaly július 27-én éjjel Fertőd és Nagycenk között, a 85-ös úton ütött el egy 19 éves nagycenki lakost, aki a helyszínen életét vesztette. A gázoló elmenekült a helyszínről, de másnap jelentkezett a felsőpulyai (Oberpullendorf) rendőrségen. Alkoholt találtak a vérében. Azzal védekezett, hogy csak a baleset után ivott szeszes italt.