Gyújtogatás miatt éghetett le Draskovics egykori háza

2009.04.18. 09:16 Módosítva: 2009.04.18. 14:49
Korábban a rendészeti miniszteré volt az a kétszintes budai ház, amelyik valószínűleg gyújtogatás miatt teljesen kiégett az éjszaka. A BRFK közveszély okozása miatt indított nyomozást. A rendőrség szerint nem merült fel olyan információ, hogy a gyújtogatás a ház korábbi tulajdonosa ellen irányult volna.

Az elsődleges vizsgálatok szerint szándékosan gyújtottak fel ismeretlenek egy kétszintes családi házat pénteken éjszaka Budapesten, a XII. kerületi Hunyad lejtőn.

A Független Hírügynökség információi szerint az ingatlan korábban Draskovics Tibor rendészeti miniszteré volt. Az utcában lakók az MTI-nek azt mondták: csak most a tűzeset kapcsán hallottak arról, hogy az ingatlan már nem a politikusé.

Molnár Péter a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője elmondta: az épület első szintje és a tetőtér teljes terjedelmében égett, a tetőszerkezet több helyen is beomlott.

A tűzoltók öt vízsugárral fékezték meg a lángokat, az utómunkálatok szombaton kora hajnalban még tartottak. Azt még nem lehet tudni, hogy mekkora a kár. A ház üres volt, jelenleg nem lakja senki. A tűzben így senkinek sem esett baja.

A rendőrség kora délután azt közölte: az elsődleges adatok szerint a tüzet szándékos gyújtogatás okozta. A történtek miatt a BRFK közveszély okozása miatt indított nyomozást. Közleményük szerint "az eljárás jelenlegi szakaszában nem merült fel olyan információ, hogy a gyújtogatás az ingatlan korábbi tulajdonosa ellen irányult volna, azonban a Budapesti Rendőr-főkapitányság ettől függetlenül az eset minden körülményét vizsgálja".

Az MTI megkeresésére az igazságügyi és rendészeti miniszter mindössze annyit mondott: nem szeretné kommentálni ezeket a találgatásokat.