Láncvágóval ütötték, fojtogatták a nagypapát

2009.04.20. 19:13 Módosítva: 2009.04.20. 19:13
Egy 2007-ben Ercsiben történt gyilkosság ügyében kezdődött per hétfőn a Fejér Megyei Bíróságon. A 71 éves nagypapa meggyilkolásával az unokáját, annak feleségét, és a férfi fiatalkorú féltestvérét gyanúsítják. A vád ellenük előre kitervelt, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette.

Hétfőn az elsőrendű vádlottat hallgatta meg a bíróság, aki írásos vallomást tett. Bűnösségét nem ismerte el. Állítása szerint megromlott a viszony nagyapja és köztük.

Az idős ember azt szerette volna, ha elköltöznek tőle, a júniusi napon a 71 éves embert fojtogatni kezdte, és a testvére láncvágóval ekkor verte fejbe.

Felesége nem tett vallomást. Azt olvasták fel, amit a nyomozás jegyzőkönyvében tőle rögzítettek. Az asszony a gyilkosságnak két változatát mondta el. Az egyik szerint ő fojtogatta a nagypapát, majd a férje vágta fejbe láncvágóval. A holtestet becsomagolták, és az autójuk csomagtartójában egy Nógrád megyei elhagyott bányában felgyújtották.

A másik változat szerint az idős embert az unokája és testvére ölte meg. Először áramot vezettek a lakása ajtajának kilincsébe, de ez hatástalan volt, így bementek és végeztek az idős emberrel, majd elégették. A III. rendű, fiatalkorú vádlottat később hallgatja meg a bíróság.