Részegen uszította kutyáit a gyerekekre

2009.04.21. 15:21
Nem érzi magát bűnösnek az a 64 éves nemesbikki férfi, aki tavaly májusban 13 kutyát uszított gyerekekre. A támadásban egy hétéves kisfiú életét vesztette. Az ügy tárgyalása kedden kezdődött, a tanúvallomások szerint a férfi ittas volt, mikor felhergelte a kutyákat, a támadáskor bár próbálta, de nem tudta őket megállítani.

Megkezdődött a nemesbikki halálos kutyatámadásként ismert ügy tárgyalása kedden a Borsod megyei bíróságon.

A Borsod megyei Nemesbikken tavaly május elején kutyák támadtak meg egy hét és féléves kisfiút, aki a súlyos sérülések miatt a helyszínen meghalt. A gyerek társaival játszott a település határában lévő futballpályán, amikor a közelben lakó férfi az általa tartott 13 kutyát - a nyomozás adatai szerint - a gyerekekre uszította, akik megpróbáltak elmenekülni.

Az 5 és 15 év közötti fiúk egyikét - egy hét és féléves kisfiút - azonban a kutyák beérték és olyan súlyosan megsebesítették, hogy a gyermek a mentők kiérkezése előtt életét vesztette. A kisfiút a közelben lévő édesanyja menekítette ki az ebek szorításából, a kutyák így őt is bántották, az asszony nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az adatok szerint a tragédia idején kilenc gyerek játszott a futballpályán.

A Szabó József vezette bírói testület kedden tanúvallomásokat ismertetett, valamint bemutatta a kutyákról készült fotókat, amelyek alapján azonosították a támadó ebeket.

A tanúvallomások szerint a férfi ittas állapotban volt, és valóban uszította az állatokat. Amikor azonban észrevette, hogy azok rátámadnak a gyerekre, a saját testével védte a harapások elől a fiút - ráfeküdt - , de a megvadult ebeket már nem tudta visszafogni.

Vallomást tett az elhunyt kisfiú édesanyja is, mint mondta, nem haragszik a vádlottra. Megerősítette, valóban megpróbálta a megvadult kutyákat visszafogni a férfi, azok azonban a gazdájukra is rátámadtak.

A 64 éves férfi, - akit különös kegyetlenséggel 14. életévét be nem töltött személy sérelmére, illetve sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettével vádolnak - úgy nyilatkozott, nem érzi magát bűnösnek. Azt is elmondta, hogy a kutyák közül - összesen 13 - nem mind az övé, szerinte neki csak három-négy ebe volt.

A tárgyalást csütörtökön szakértők meghallgatásával folytatják.